Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999 και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διεθνών ανθρωπιστικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρoύ Dr. Αντώνιο Αυγερινό στα γραφεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Το πολύπλευρο έργο της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Ελλάδα και το εξωτερικό εστιάζεται σε σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική αλληλεγγύη, η εκπαίδευση, η φτώχια, η εμπορία ανθρώπων, η εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών, ο διαπολιτισμικός διάλογος, οι κλιματικές αλλαγές, η αειφόρος ανάπτυξη, η πρόληψη από τα ναρκωτικά, κ.ά. Παράλληλα προωθεί τον πολιτισμό ειρήνης και στηρίζει την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» έχει στο ενεργητικό του πλούσιες επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει λάβει πολύ σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, ιδίως σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

Αντίστοιχα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδος, αλλά και διεθνώς, επιτελώντας σύνθετο ανθρωπιστικό έργο, πάντα με στόχο τον άνθρωπο και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η περαιτέρω συνεργασία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τη συνεισφορά αμφότερων προς όφελος του ανθρωπιστικού και εθελοντικού τους έργου. Πρωταρχικός στόχος είναι η εντατικοποίηση της συνεργασίας των δυο φορέων, ώστε να λάβουν κοινή δράση για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο