Το πιο συχνό παράπονο για τα προφυλακτικά είναι πως δεν βοηθούν τόσο πολύ στην ευχαρίστηση της πράξης, και μπορούν να σπάσουν εύκολα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland έχουν βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσουν ίνες από χορτάρι για να κάνουν τα προφυλακτικά πιο λεπτά, αλλά και πιο ανθεκτικά! 

Οι ίνες του συγκεκριμένου χορταριού, που φυτρώνει ελεύθερα στην Αυστραλία, περιέχουν νανοκυτταρίνη, ένα υλικό που μπορεί να συνδυαστεί με το λάτεξ, και μπορεί να ενισχύσει τις φυσικές του ιδιότητες. Στην ουσία είναι ένα πρόσθετο, που μπορεί να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία παραγωγής προφυλακτικών.

Η νέα αυτή σύνθεση ελέγχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και φαίνεται πως λειτουργεί 20% καλύτερα από θέμα αντοχής στην πίεση, και 40% καλύτερα στον όγκο, από το μέσο προφυλακτικό του εμπορίου. Με λίγη ακόμα έρευνα ίσως κατασκευαστεί ένα προφυλακτικό που θα είναι μέχρι και 30% πιο λεπτό, αλλά θα εξακολουθεί να περνάει όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Βέβαια, αυτή η ανακάλυψη δεν αποτελεί καλά νέα μόνο για τις βιομηχανίες προφυλακτικών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να φτιαχτούν πολύ λεπτότερα – και ανθεκτικότερα – γάντια από λάτεξ, που θα βοηθούν τους χειρουργούς να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη άνεση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]