Νέο συστατικό οδοντόκρεμας, το BioMinF, αποτελεί νέο όπλο για την αποκατάσταση των δοντιών, το οποίο θα φέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν τάση για διάβρωση και ευαισθησία στα δόντια.

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα οδοντόκρεμα στην οποία το υλικό αποκαθιστά τα χαμένα μέταλλα στο σμάλτο και βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών και την αντιμετώπιση της ευαισθησίας όταν κάποιος κοιμάται.

Οδοντόκρεμες που περιέχουν BioMInF μπορούν αργά να απελευθερώσουν ιόντα ασβεστίου, φωσφορικού άλατος και φθορίου σε διάστημα 8-12 ωρών για τη δημιουργία του fluorapatite που οδηγεί σε αποκατάσταση, ενδυνάμωση και προστασία της δομής του δοντιού. Η αργή απελευθέρωση φθορίου έχει φανεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στην πρόληψη της διάβρωσης.

Με τη συγκεκριμένη οδοντόκρεμα τα δόντια γίνονται πολύ πιο ανθεκτικά στην επίθεση από όξινα ροφήματα, όπως αναψυκτικά και χυμούς. Η συγκεκριμένη είναι επίσης πιο αποτελεσματική από τη συνηθισμένη οδοντόκρεμα στην οποία τα ενεργά συστατικά απομακρύνονται και γίνονται αναποτελεσματικά σε λιγότερο από 2 ώρες μετά το βούρτσισμα.

Ο καθηγητής Robert Hill, επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το BioMin, δήλωσε ότι η καινοτομία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη διάβρωση και την ευαισθησία των δοντιών.

 

 

Πηγές:
University of Queen Mary London.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τρίμηνη παράταση θητείας για την επιτροπή CoViD του υπουργείου Υγείας
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]