Με διεθνώς διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές και πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για 15η χρονιά, αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 26, 27 και 28 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, είναι η ενημέρωση των καρδιολόγων σε θέματα που αφορούν στις νεότερες εξελίξεις της καρδιολογίας, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται κατά την καθημερινή κλινική πράξη.

Το 15ο Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο καλύπτει όλους σχεδόν τους τομείς της Κλινικής Καρδιολογίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κλινικά φροντιστήρια με θέματα όπως η επεμβατική καρδιολογία και η αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας στην κλινική πράξη.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου οι ειδικευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους για τις εξετάσεις της καρδιολογίας μέσω ενός τεστ γνώσεων.

Το Συνέδριο Νοσηλευτικής, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει θεσμός του Βορειοελλαδικού Συνεδρίου, σκοπό έχει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους νοσηλευτές για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρδιολογικού ασθενή.
Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται εκδήλωση για το κοινό. Θα αναπτυχθούν θέματα ιδιαίτερης σημασίας, όπως η αθλητική δραστηριότητα, η αντιμετώπιση και πρόληψη των καρδιοπαθειών, καθώς επίσης και η χρήση αυτόματων απινιδωτών στη καρδιακή ανακοπή.

Ιδιαίτερο επιστημονικό και φιλοσοφικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η Τελετή Έναρξης του 15ου Βορειοελλαδικού Καρδιολογικού Συνεδρίου στις 26 Μαΐου 2016, καθώς θα βραβευτούν οι καλύτερες εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο, ενώ οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον θέμα με επίκεντρο την ιστορία και τη φιλοσοφία.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά και θα παραμείνει αποθηκευμένο στο διαδικτυακό κανάλι Livemedia.gr στο λινκ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
FAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Το παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας