Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν σταθερές ενδείξεις ότι η κατανάλωση κρέατος 3-4 φορές την εβδομάδα δεν έχει αρνητική επίδραση στους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόσφατες ενδείξεις συνδέουν την υψηλότερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και των συστατικών του, όπως τα κορεσμένα λιπαρά, με την καρδιαγγειακή νόσο.

Σε ανάλυση 25 δοκιμών, οι ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, της κατανάλωσης λίγου ή καθόλου κόκκινου κρέατος σε σύγκριση με καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον ποσότητας έως 500 γραμμαρίων.

Τα ευρήματα δεν δείχνουν διαφορές στους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου μεταξύ των ομάδων χαμηλής και υψηλής πρόσληψης κρέατος.

Οι ερευνητές του Purdue University, στην Indiana, σημειώνουν ότι τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό FASEB Journal, αντικρούουν την αρχική τους υπόθεση ότι η υψηλή κατανάλωση κρέατος θα ήταν ανθυγιεινή.

Ανέφεραν ότι, αν το κόκκινο κρέας καταναλώνεται ως μέρος ισορροπημένης διατροφής δεν έχει αρνητική επίδραση στους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

 

Πηγές:
FASEB Journal.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας