Αυτό κάνει την διαφορά εν συγκρίσει με τα στερεότυπα παιχνίδια, τα οποία καθηλώνουν του παίχτες μπροστά στην οθόνη. Μόνο όποιος κινείται με τα πόδια μπορεί να βρει τα Pokemons και να μαζέψει βοηθητικά αντικείμενα για να τα πιάσει. Σε αυτό το σημείο συμβάλλουν λειτουργίες που εξαρτώνται από την σωματική δραστηριότητα του παίχτη.

Υπάρχουν αποδείξεις, λέει η Wie Peng που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Michigan, ότι οι άνθρωποι βαδίζουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους όταν χρησιμοποιούν το παιχνίδι.

H κα Peng ερευνά την δυνητική χρήση των βίντεο-παιχνιδιών για την υγεία. Το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο βήμα για περισσότερη δραστηριότητα σε ανθρώπους που ως τώρα έχουν επιλέξει τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Το ίδιο πιστεύει και η Debra Lieberman από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία μάλιστα θεωρεί ότι με την βοήθεια του 'Pokémon Go' μπορούν οι παίχτες να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες.

Η Ένωση καρδιολόγων τονίζει, με την σειρά της, ότι το εν λόγω παιχνίδι μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για άσκηση που σχετίζεται με το κολύμπι ή την ποδηλασία. 

 

Πηγές:
American Heart Association

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας