Παιδιά και έφηβοι θα πρέπει να καταναλώνουν λιγότερα από 6 κουταλάκια πρόσθετα σάκχαρα την ημέρα, συμβουλεύει τώρα η American Heart Association.

Η Dr. Miriam Vos, του Emory University School of Medicine στην Ατλάντα δήλωσε ότι στόχος της σύστασης είναι ίδιος για όλα τα παιδιά μεταξύ 2 και 18 ετών για να είναι εύκολος για τους γονείς και τους ειδικούς δημόσιας υγείας.

Πρόσθετα σάκχαρα θεωρούνται οποιαδήποτε σάκχαρα, όπως η ζάχαρη, η φρουκτόζη και το μέλι χρησιμοποιούνται στην παρασκευή και επεξεργασία τροφίμων και ποτών, αυτά που προσθέτουμε σε τρόφιμα στο τραπέζι ή που τρώγονται χωριστά.

Η ειδικός πρόσθεσε ότι για τα περισσότερα παιδιά η κατανάλωση όχι περισσότερων των 6 κ. γ. προστιθέμενων σακχάρων ημερησίως είναι υγιεινός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

Η σύσταση επίσης αναφέρει ότι παιδιά μικρότερα των 2 ετών δεν θα πρέπει να καταναλώνουν καθόλου τροφές ή ροφήματα με πρόσθετα σάκχαρα.

Η οδηγία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, βασίζεται σε επισκόπηση ερευνών για το πώς επηρεάζει η ζάχαρη την υγεία των παιδιών.

Η τακτική κατανάλωση τροφών και ροφημάτων με πολλά πρόσθετα σάκχαρα μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, παχυσαρκία και διαβήτη, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

 

Πηγές:
Circulation.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας