Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ενέσιμη γέλη για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Ερευνητές του University of Pennsylvania αναπτύσσουν γέλη που μπορεί να χορηγηθεί στους ασθενείς μετά από καρδιακή προσβολή ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξη σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Επι του παρόντος, τα βιοδιασπώμενα τζελ χρησιμοποιούνται ως όχημα για την εισαγωγή κυττάρων ανανέωσης στον καρδιακό μυ για την ενδυνάμωση περιοχών που έχουν εξασθενήσει και την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας.
O ερευνητής Jason Burdick, ανακάλυψε ότι η γέλη επίσης σταμάτησε τη φυσιολογική λέπτυνση των τοιχωμάτων και την υπερτροφία της καρδιάς.

Ωστόσο, η γέλη που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να δώσει μηχανική υποστήριξη για τη σταθεροποίηση της περιοχής που υπέστη βλάβη και να περιορίσει τη δημιουργία ουλώδους ιστού.

Στην τρέχουσα αγωγή που ακολουθείται για την καρδιακή ανεπάρκεια, ο ερευνητής δήλωσε ότι οι επιλογές που υπάρχουν συχνά δεν λειτουργούν καλά.

Δήλωσε ότι τα τζελ έχει φανεί πως στηρίζουν μακροπρόθεσμη προστασία έναντι της καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ επιπλέον όφελος είναι ότι η διαδικασία δεν απαιτεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Chemical Society (ACS).

Πηγές:
Συνέδριο της American Chemical Society.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο