Στις 8 Οκτωβρίου, ώρα 18.30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κύθνου στη Χώρα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εφηβεία, Οικογένεια και Ψυχική Υγεία». Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμό ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κύθνου π. Κωνσταντίνος Γονίδης, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης και ο Γυμνασιάρχης κ. Μιχάλης Χίος.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία και τις επιπτώσεις της ψυχικής ασθένειας στην οικογένεια στις οποίες θα αναφερθεί η ψυχίατρος του κλιμακίου Κύθνου κα. Παναγιώτα Πινιώτη. Η κα. Πινιώτη θα αναπτύξει το ζήτημα του πώς επηρεάζεται η λειτουργία της οικογένειας όταν ένα μέλος της παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας και θα δώσει πρακτικές συμβουλές στην πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει παρουσίαση του θέματος «Τα πολλά πρόσωπα της εφηβείας» από την ψυχολόγο του κλιμακίου Κύθνου κα. Ναυσικά Τσιπά. Η συγκεκριμένη ομιλία αναφέρεται στους βασικούς άξονες και στις βασικές προβληματικές γύρω από την ηλικιακή περίοδο της εφηβείας, έχοντας μια συμβουλευτική κατεύθυνση απευθυνόμενη κυρίως στους γονείς, τόσο όσον αφορά στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση δυσκολιών και διαπροσωπικών συγκρούσεων με τον/την έφηβο. Επίσης, απαντά σε ενδεχόμενα ερωτήματα όχι μόνο των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών σχετικά με την προσέγγιση των αναγκών και των επιθυμιών που αφορούν αυτό το ηλικιακό στάδιο της ζωής. «Τα πολλά πρόσωπα της εφηβείας» αγγίζουν την πολύπλευρη αυτή χρονική περίοδο: θέματα που αφορούν στην αυτοεκτίμηση, στην εικόνα εαυτού, στη σεξουαλικότητα, στη σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, σημεία και συμπεριφορές που μπορεί να εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους, άμεσους ή έμμεσους και πρέπει να λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν ως πιθανές ενδείξεις και εκδηλώσεις άγχους ή άλλων ψυχικών διαταραχών. Το συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο κ. Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος, Συντονιστής της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων και Γεν. Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοιχτή για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται. Στην εκδήλωση οι ειδικοί θα απαντήσουν σε ανοιχτή συζήτηση ερωτήματα του κοινού. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η ΕΠΑΨΥ και ο Δήμος Κύθνου και λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δωρεάν ραντεβού με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας του κλιμακίου, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της ΚΜΨΥ 22840 22011.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου
Ο ΠΙΣ καλύπτει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαστηρίων λόγω clawback
169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ίο