Το ποδήλατο θεωρείται μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Προάγει την υγεία και προσφέρει πολλά οφέλη σε όλες τις ηλικίες, όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόνωση των μυών, καλύτερη ψυχική υγεία κ.α

Ειδικοί αποκάλυψαν μέσω ερευνών ότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει πολλά οφέλη υγείας, συμβάλλει σε καλύτερη υγεία της καρδιάς και μόλις 20 λεπτά ποδήλατο μπορεί να σώσουν κάποιον από νόσους που συνδέονται με την καρδιά, ακόμα και από τον θάνατο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Purdue University κατέληξε ότι η τακτική άσκηση με το ποδήλατο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 50%.

Η Copenhagen Heart Study, που παρακολούθησε πάνω από 5.000 ανθρώπους για περίοδο 14 ετών, ανακάλυψε σημαντική σχέση μεταξύ της υψηλής έντασης ποδηλασίας και του μειωμένου κινδύνου θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μη επαρκής σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για θάνατο παγκοσμίως.

Αν και θεωρούμε το κάπνισμα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, η σωματική δραστηριότητα μετά βίας θεωρείται παράγοντας κινδύνου.
Ο ΠΟΥ συνιστά οι ενήλικες μεταξύ 18 και 64 ετών να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα.

Καθημερινή βόλτα με ποδήλατο για μόλις 20 λεπτά είναι αρκετή για να επιτευχθεί ο στόχος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα