Φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον τερματισμό της εξάπλωσης του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ότι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο κατέστειλε την εξάπλωση του καρκίνου σε ποντικούς και μείωσε την αντίσταση στη χημειοθεραπεία.

Τα αποτελέσματα αυξάνουν τις ελπίδες ίασης από τη νόσο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έγχυση φλουφεναμικού.οξέως, φαρμάκου που ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, κατέστειλε τις διηθητικές τάσεις των καρκινικών κυττάρων και έκανε και πάλι αποτελεσματική τη χημειοθεραπεία.

Σε πειράματα στο Hokkaido University, καρκινικά κύτταρα ανθρώπινης κύστης έφεραν ένζυμο που εκπέμπει φως, επιτρέποντας στους ερευνητές να παρακολουθήσουν την αντίδραση των κυττάρων στην αγωγή. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια εγχύθηκαν στους ποντικούς.

Όταν εισχώρησαν σε αυτούς τα κύτταρα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και μετά από 45 ημέρες μεταστατικοί όγκοι φάνηκαν στο ήπαρ, τους πνεύμονες και τα οστά.

 

Πηγές:
Hokkaido University.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου