Mε κύριο στόχο την προφύλαξη και ποιοτική αναβάθμιση της υγείας των πολιτών μέσω της σωστής πληροφόρησης από το φαρμακείο, ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ διοργάνωσε εκπαιδευτική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Το φαρμακείο είναι κάτι παραπάνω από ένα σημείο πώλησης φαρμάκων και ο φαρμακοποιός είναι ο ειδικός επιστήμονας που μπορεί να συμβουλέψει σωστά τον καταναλωτή σε βασικά θέματα υγείας που τον απασχολούν πριν την επίσκεψη σε κάποιο γιατρό.

Πρώτος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κ. Ευάγγελος Α. Φραγκούλης MD, MSc, Γενικός Ιατρός, Γενικός γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, μέλος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής που μίλησε για τις διαφορές μεταξύ γρίπης και κρυολογήματος, καθώς και της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών στην Ελλάδα για την καταπολέμηση των ιών.

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Εξειδικευμένη στην Ιατρική της Παχυσαρκίας (Ιατρική Παρισίων)- Board Certified to Antiaging medicine που αναφέρθηκε στις τροφές και βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος,
« Το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της κρίσης μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, μας έχει κάνει να έχουμε αυτή την εμμονή για την εκπαίδευση των φαρμακείων μας. Στο φαρμακείο δεν πρέπει να πουλάμε μόνο προϊόντα. Πρέπει να πουλάμε την υπεραξία της επιστημονικότητάς μας επάνω στο προϊόν».

Περισσότερες πληροφορίες εδω.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παραχώρηση 150 στρεμμάτων για ανέγερση νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
"Τεράστια ανησυχία" ΠΟΥ για μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου