Πολλοί φοιτητές ιατρικής παλεύουν με την κατάθλιψη παγκοσμίως και περισσότεροι από 1 στους 10 έχουν σκέψεις αυτοκτονίας, αναφέρουν ερευνητές.

Επιπλέον, μόνο το 16% των φοιτητών που διαγνώστηκαν θετικοί στην κατάθλιψη αναζήτησαν αγωγή.

Οι ερευνητές ανέλυσαν σχεδόν 200 έρευνες που περιλάμβαναν 129\.000 φοιτητές ιατρικής σε 47 χώρες. Ανακάλυψαν ότι το ποσοστό κατάθλιψης ή συμπτωμάτων κατάθλιψης ήταν 27%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ποσοστό 11% των φοιτητών ανέφερε αυτοκτονικές σκέψεις

Ο ερευνητής Dr. Douglas Mata, του Brigham and Women's Hospital και του Harvard Medical School, δήλωσε ότι αξιόπιστοι υπολογισμοί κατάθλιψης και αυτοκτονικών σκέψεων σε φοιτητές ιατρικής είναι σημαντικές όσον αφορά τις προσπάθειες πρόληψης, αντιμετώπισης και εντοπισμού των αιτίων της συναισθηματικής δυσφορίας στους φοιτητές.

Συνδυαστικά, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι συμπτώματα κατάθλιψης και τάσης αυτοκτονίας σε φοιτητές ιατρικής μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά τη μακροπρόθεσμη υγεία των γιατρών και την ποιότητα περίθαλψης στα ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι στα πιθανά αίτια περιλαμβάνονται το στρες και το άγχος που συχνά συνοδεύουν την ανταγωνιστικότητα που βιώνουν οι φοιτητές στις ιατρικές σχολές.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the American Medical Association.

Πηγές:
Journal of the American Medical Association.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις