Με την τιμητική διάκριση «Αλκμαίων» που απονεμήθηκε για το 2016 στον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων κ. Γεώργιο Κ. Δαΐκο, η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center συνέχισε για δεύτερη συνεχή  χρονιά το νέο  θεσμό τιμητικών εκδηλώσεων για διακεκριμένους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας.

Δάσκαλος πολλών γενεών, ο πρωτοπόρος λοιμωξιολόγος κ. Γεώργιος Κ. Δαΐκος, διακρίθηκε όχι μόνον για το ήθος, την ευπρέπεια και την οξύτητα πνεύματος, αλλά κυρίως για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη του προς τους ασθενείς. Η συμβολή του στην ανάδειξη και ανάπτυξη της Λοιμωξιολογίας στη χώρα μας υπήρξε καθοριστική.

Στη διάλεξή του στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, κατά την τελετή της τιμητικής διάκρισης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου, ανέπτυξε το θέμα «Ιατρική Παιδεία», ενώ στο σημαντικό έργο και την πορεία του αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ΕΝΗC κ. Γεώργιος Παπάζογλου, ο αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος, καθώς και διακεκριμένοι μαθητές του, όπως οι καθηγητές κ.κ. Διονύσιος Βώρος και Γεώργιος Χαλεβελάκης.   

Με την θεσμοθέτηση τoυ ετήσιου βραβείου «Αλκμαίων» (ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ανατομίας και υπήρξε δάσκαλος του Ιπποκράτη), η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΝHC φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της ελληνικής ιατρικής και μέσω της ανάδειξης του έργου και αναγνώρισης της διαδρομής των κορυφαίων εκπροσώπων της. Στην αφετηρία του νέου θεσμού, το 2015, η τιμητική διάκριση είχε απονεμηθεί στον καθηγητή Χειρουργικής κ. Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα