Είναι γνωστό πως, αν και τα θαλασσινά θεωρούνται μέρος υγιεινής διατροφής λόγω των υψηλών επιπέδων πρωτεϊνών και βιταμινών που περιέχουν, μπορεί επίσης να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία λόγω της έκθεσης σε επικίνδυνες χημικές ουσίες, με τα αυξημένα επίπεδα ρύπανσης των θαλασσών.

Νέα έρευνα αναφέρει νέο υπολογιστή ψαριού που επιτρέπει τη διαπίστωση του πόσο ασφαλής είναι η ποσότητα καστανόψαρου (ψάρι του Ατλαντικού) ή σολομού που καταναλώνει κάποιος κάθε εβδομάδα.

Οι επικίνδυνες τοξικές ουσίες στη θάλασσα είναι γνωστό πως έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό και σε ορισμένες περιστάσεις μπορεί να είναι μοιραίες.

Ωστόσο, το νέο εργαλείο μπορεί άμεσα να διαπιστώσει τη μέση έκθεση κάποιου σε διάφορες επιβλαβείς ουσίες δίνοντάς του χρόνο να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες.

Σχεδιασμένος από Πορτογάλους επιστήμονες ως μέρος του ECSafeSEAFOOD project, ο υπολογιστής, ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν την ηλικία τους. Στη συνέχεια οι ερωτώμενοι αποκαλύπτουν την ποσότητα και τα είδη ψαριού που καταναλώνουν σε εβδομαδιαία βάση.

Στη συνέχεια, ο υπολογιστής επεξεργάζεται τις 3 απαντήσεις και υπολογίζει την έκθεση στο μεθυλυδράργυρο και σε άλλες βλαβερές ουσίες.

 

Πηγές:
aninews.in

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ