Ερευνητές του Boston University ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν εξέταση αίματος που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόγνωση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Aging Cell, χρησιμοποίησε στοιχεία βιοδεικτών που συλλέχτηκαν από 5.000 δείγματα αίματος και τα ανέλυσε έναντι των εξελίξεων στην υγεία των δοτών, τα επόμενα 8 χρόνια

Εντόπισε τάσεις που έδειχναν καλό και κακό μέλλον.

Συγκεκριμένα, τις πιθανότητες να εμφανίσουν νόσους που συνδέονται με την ηλικία. Συνολικά, οι ερευνητές είχαν 26 διαφορετικές προγνωστικές υπογραφές βιοδεικτών.

Η ανακάλυψη σημαίνει ότι οι ασθενείς θα μπορούν να εντοπίζουν κινδύνους για την υγεία, εγκαίρως, και να τροποποιούν τη συμπεριφορά τους.

Οι ερευνητές Dr Paola Sebastiani και Dr Thomas Perls, δήλωσαν ότι οι υπογραφές περιγράφουν διαφορές στο πώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι και δείχνουν υποσχόμενες στην πρόβλεψη της υγιούς γήρανσης, αλλαγών στη νοητική και σωματική λειτουργία, επιβίωσης και νόσων που συνδέονται με την ηλικία, όπως καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.

Θέτει τη βάση για ορισμό του γήρατος με μοριακή βάση που επεξεργάζεται πληροφορίες από πολλούς κυκλοφορούντες βιοδείκτες, για να δημιουργήσει υπογραφές που συνδέονται με διαφορετικό κίνδυνο θνησιμότητας.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα.

 

Πηγές:
Aging Cell.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο