Ερευνητές του Larner College of Medicine at the University of Vermont ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση κόκκινων καυτερών πιπεριών μπορεί ενδεχομένως να περιορίσει τη θνησιμότητα.

Η έρευνα ανακάλυψε μείωση 13% στην ολική θνησιμότητα, ιδιαίτερα στην καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο σε ανθρώπους που κατανάλωναν κόκκινες καυτερές πιπεριές σε τακτική βάση.

Προηγούμενη έρευνα του 2015 στην Κίνα εστίασε στην κατανάλωση κόκκινων καυτερών πιπεριών και στη σχέση με τη μείωση της θνησιμότητας

Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία περισσότερων των 16.000 Αμερικανών σε διάστημα 23 ετών.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν κόκκινες καυτερές πιπεριές  ήταν πιο πιθανό να είναι νεότεροι άντρες, παντρεμένοι και να καπνίζουν, να πίνουν  αλκοόλ και να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και κρέας. Είχαν χαμηλότερη χοληστερόλη HDL, χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλότερη εκπαίδευση.

Σε διάστημα 18,9 ετών, οι ερευνητές εστίασαν στο ποσοστό θνησιμότητας και στα αίτια θανάτου των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές Mustafa Chopan και Dr. Benjamin Littenberg, δήλωσαν ότι αν και ο μηχανισμός δεν είναι σαφής, τα κανάλια TRP μπορεί ενδεχομένως να ευθύνονται για τη σχέση που παρατηρήθηκε.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πιθανά αίτια του οφέλους στην υγεία, των κόκκινων  καυτερών πιπεριών, συνδέονται με την ουσία καψαϊκίνη, που είναι γνωστό πως προλαμβάνει την παχυσαρκία, ρυθμίζει τη ροή αίματος στη στεφανιαία αρτηρία και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE.

 

Πηγές:
PLoS ONE.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο