Ερευνητές του Syracuse University, ανακάλυψαν ότι ασκήσεις αντίστασης και αερόβια μπορούν να μειώσουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσουν το αποτέλεσμα σε ασθενείς με καρκίνο στο μαστό.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με ανεπιθύμητες ενέργειες από τους αναστολείς αρωματάσης, που είναι ορμονική θεραπεία που σταματά την παραγωγή  οιστρογόνων.

Η Gwendolyn Thomas, δήλωσε ότι χορηγούνται σε ασθενείς για τη μείωση του κινδύνου υποτροπής αλλά έχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως οστική απώλεια και αρθραλγία. ‘Οταν οι γυναίκες διακόπτουν τους αναστολείς αρωματάσης αυξάνουν τις πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου στο μαστό.

Η έρευνα εστίασε στην επίδραση της αερόβιας και της άσκησης με αντίσταση σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο στο μαστό, που λάμβαναν αναστολείς αρωματάσης. Οι γυναίκες παρακολουθήθηκαν ενώ γυμνάζονταν κάθε εβδομάδα για ένα χρόνο.

Η Thomas παρατήρησε μείωση στο ΔΜΣ και στο σωματικό λίπος και σημαντική αύξηση στη μυϊκή μάζα. Οι αλλαγές έχουν κλινικά οφέλη, αλλά υποδεικνύουν και ότι η άσκηση θα πρέπει να συνταγογραφείται σε συνδυασμό με τους αναστολείς αρωματάσης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οbesity journal.

Πηγές:
Οbesity journal.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας