Ερευνητές του UCLA ανακάλυψαν ότι η νοητική υγεία της γυναίκας ξεκινά να φθίνει από την ηλικία των 50 ετών. Η έρευνα, που παρακολούθησε ομάδα υγιών γυναικών για 10 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση, ανακάλυψε ότι η μέση πτώση της διαδικασίας νοητικής επεξεργασίας ήταν 5% κατά τη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου.

Η ταχύτητα νοητικής επεξεργασίας, που περιλαμβάνει ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης, έδειξε μέση υποχώρηση 1% κάθε 2 χρόνια και η λεκτική μνήμη υποχώρησε 1% κάθε 5 χρόνια κατά μέσον όρο.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 2.000 υγιών γυναικών, που εξετάζονταν τακτικά σε διάστημα αρκετών χρόνων, για τη μέτρηση των νοητικών ικανοτήτων.

Οι γυναίκες διένυαν τη δεκαετία των 40 όταν εγγράφηκαν, το 1996, και παρακολουθούντο κάθε 1-2 χρόνια, για μέσο διάστημα 6,5 ετών.

Γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 40 ή 50, οι οποίες θεωρούν ότι ξεχνούν πιο συχνά ή πιστεύουν ότι είναι πιο αργές στην αντίδραση μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζουν συνήθη γήρανση, ανάλογη με τη σταδιακή επιβράδυνση του χρόνου σωματικής αντίδρασης, της ταχύτητας τρεξίματος, του μεταβολικού ρυθμού και άλλων πτώσεων που εμφανίζονται σε όλους στη μέση ηλικία.

 

Πηγές:
UCLA.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]