Λένε πως η διατροφή που μπορεί να λειτουργήσει σωστά, είναι εκείνη με την οποία μπορούμε να “κολλήσουμε”. Το ίδιο ισχύει με την άσκηση: δεν θα λειτουργήσει εάν δεν σας ταιριάζει.

Εάν ψάχνετε για το καταλληλότερο πρόγραμμα άσκησης, δείτε ποιό είναι πιο ευχάριστο και σας αρέσει να τον επαναλαμβάνετε.

Περπάτημα, ποδηλασία, ποδόσφαιρο, κολύμπι και γιόγκα είναι όλοι άριστοι τρόποι να γίνετε ενεργοί. Πολλοί άνθρωποι που διατηρούν υπέροχη φόρμα δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με βαράκια και δεν ασχολούνται με το ασταμάτητο τρέξιμο.

Γιατί να επιλέξετε γυμναστήριο για άσκηση;

Το όφελος του να ενταχθεί κάποιος σε ένα γυμναστήριο είναι ότι θα είναι σε θέση να προπονηθεί πλήρως, λαμβάνοντας οδηγίες από ειδικούς.

Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν μια ποικιλία από όργανα γυμναστικής, όπως διαδρόμους και ποδήλατα και τον εξοπλισμό άσκησης δύναμης (όπως βάρη). Διαθέτουν, επίσης, ένα ευρύ φάσμα από μαθήματα γυμναστικής τα οποία ταιριάζουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Εάν αισθάνεστε λίγο ανήσυχοι για την επίσκεψη σε ένα γυμναστήριο, δεν είστε μόνοι. Η αμηχανία είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την άσκηση. Με αυτό το δεδομένο, θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως το γυμναστήριο που επιλέγουμε είναι το σωστό.

Προσωπικό

Δείτε τα άλλα μέλη που προπονούνται εκεί, καθώς και το εάν το προσωπικό είναι φιλικό και εξυπηρετικό απέναντί σας.

Τα μεγάλα γυμναστήρια μπορεί να είναι λίγο απρόσωπα και να έχουν μια αίσθηση «γυάλας». Αυτό λειτουργεί για ορισμένους, αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν μικρότερα κέντρα που φροντίζουν τους υπέρβαρους και άπειρους. Για παράδειγμα, ορισμένα γυμναστήρια είναι μόνο για γυναίκες.

Κάθε γυμναστήριο έχει τη δική του κουλτούρα, συγκεκριμένο προφίλ για το προσωπικό και τα μέλη του. Έτσι, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε από την πρώτη επίσκεψη. Ρίξτε, επίσης, μία ματιά στις τάξεις.

Σε πολλά γυμναστήρια προσφέρονται πλέον υπηρεσίες, όπως αερόμπικ, γιόγκα, πιλάτες και άλλα.

Δείτε εάν τα παρεχόμενα προγράμματα είναι ελκυστικά σε εσάς και εάν σας βολεύουν οι ώρες.

Υποδομή

Ελέγξτε το δάπεδο. Ρίξτε μια ματιά στην ποιότητα στις μπάρες και στα βάρη. Είναι οι πάγκοι σε αξιοπρεπή κατάσταση;

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μηχανήματα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ευρεία επιλογή. Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι καθαρός και καλά συντηρημένος.

Το προσωπικό θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για να χειριστεί οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη λειτουργία του, καθώς και για την παροχή συμβουλών σχετικά με τη σωστή τεχνική κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Η ρεσεψιόν των γυμναστηρίων είναι μία πολύ εντυπωσιακή παράμετρος. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε αυτές, εκτιμώντας πως επηρεάζουν την επιλογή των υποψήφιων, κάτι το οποίο ισχύει, σε μεγάλο βαθμό. Σε ορισμένα γυμναστήρια, διατίθενται ακόμη και γρήγορο φαγητό ή αναψυκτικά.

Ρίξτε μια ματιά στα είδη τροφίμων που πουλούν και θα λάβετε γρήγορα μια ένδειξη της στάσης του γυμναστηρίου προς τους στόχους σας...

Προπονητής

Οι προπονητές είναι μία βασική παράμετρος στη γυμναστική σας. Αυτό που πρέπει να πληρώνετε είναι οι γνώσεις τους.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτές, ωστόσο, δεν έχουν διαθέσιμο το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου.

Η τοποθεσία βαρύνει σημαντικά στην επιλογή του γυμναστηρίου. Ένα γυμναστήριο πρέπει να είναι σε σημείο που να σας διευκολύνει, προκειμένου να σας καλύψει.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να απέχει πέντε ή δέκα λεπτά από το σπίτι ή την εργασία σας, διαφορετικά είναι εύκολο να βρείτε δικαιολογίες για να μην πάτε.

Ρωτήστε για τις ώρες λειτουργίας του γυμναστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των αργιών και των Σαββατοκύριακων. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή κατά τις ώρες που σκοπεύετε αθληθείτε.

Κατάσταση

Η φυσική κατάσταση μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη:

  • Την καρδιαγγειακή υγεία. Πρόκειται για την ικανότητα του σώματος να μεταφέρει και να αξιοποιεί το οξυγόνο. Βελτιώνεται με δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι και αεροβική γυμναστική.
  • Την ισορροπία και την ευελιξία. Επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων. Η γιόγκα, το τάι τσι και οι πιλάτες μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
  • Την αντιμετώπιση διαταραχών του μυοσκελετικού συστήματος. Η γυμναστική συμβάλλει στην ενίσχυση των μυών, στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας και στη διατήρηση ενός σωστού σωματικού βάρους.

Και οι τρεις μορφές άσκησης είναι αναγκαίες για ένα ισχυρό, ανθεκτικό και υγιές σώμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα