Το στρές μπορεί να επηρεάσει άμεσα το δέρμα. Και η νευροδερματίτιδα συνδέεται άμεσα με το στρές καθώς όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι μαζί τις αλλεργίες, ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να την προκαλέσουν.

Ρόλο μπορούν να παίξουν και παράγοντες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος από ρύπους εργοστασίων και αυτοκινήτων. Το σίγουρο είναι ότι το στρες επιδεινώνει την κατάσταση. Οσο ο ασθενής ξύνει το ερεθισμένο σημείο τόσο επιτείνεται το πρόβλημα.

 H νευροδερματίτιδα, είναι μια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από χρόνια φαγούρα ή ερεθισμό. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή. Μπορεί να αρχίσει με κάτι που ερεθίζει το δέρμα, όπως ένα στενό ρούχο ή το τσίμπημα ενός εντόμου. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να σχετίζεται με άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως ξηρότητα, έκζεμα ή ψωρίαση. 

Τα συμπτώματα μπορούν να κατασταλούν αλλά όχι να αντιμετωπιστούν οριστικά καθώς όπως επισημαίνουν οι ειδικοί βρίσκεται στα γονίδιά μας. Αυτήν την προδιάθεση δεν μπορούμε να την αλλάξουμε ούτε να τη θεραπεύσουμε. Τραχιά υλικά, για παράδειγμα μάλλινα υφάσματα, επιδεινώνουν αισθητά τα συμπτώματα της πάθησης.Το ξύσιμο στο οποίο καταφεύγουν πολλοί για να αντιμετωπίσουν τη φαγούρα προκαλεί συχνά πληγές, οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους σε νέες φλεγμονές και μολύνσεις.

Η νευροδερματίτιδα δεν είναι μεταδοτική, ωστόσο η όψη της είναι συχνά αποκρουστική για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τους άρρωστους συμμαθητές και φίλους τους, ειδικά όταν έχουν άγνοια της συγκεκριμένης πάθησης.

Η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται από τον εντοπισμό και την ελαχιστοποίηση των παραγόντων που συντηρούν και επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις