Ο 47χρονος πατέρας τριών παιδιών ξύπνησε με δυνατούς πόνους στο στήθος αλλά περίμενε μέχρι το πρωί για να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διέγνωσαν εκτεταμένη βλάβη στην καρδιά και τον εισήγαγαν άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, υποβάλλοντάς τον σε καθετηριασμό. Όταν επέστρεψε σπίτι δυσκολευόταν να αναπνεύσει, να κοιμηθεί και να περπατήσει. Οι γιατροί του πρότειναν μεταμόσχευση καρδιάς.

Καθώς περίμενε την εξεύρεση δότη, αποφάσισε να ζητήσει δεύτερη γνώμη από τον καθηγητή Chaim Lotan, επικεφαλής του Ινστιτούτου Καρδιολογίας του Hadassah. "Εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο", λέει ο καθηγητής Lotan, "και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε και ένα επικίνδυνο ανεύρυσμα στην καρδιά". Ο επικεφαλής του Καρδιολογικού Τμήματος εξήγησε ότι για κάποιο τόσο νεαρό, η μεταμόσχευση καρδιάς θα επηρέαζε αρνητικά την ποιότητα ζωής του, νοουμένου βέβαια ότι θα ζούσε αρκετά μέχρι να βρει δότη. Η ομάδα ειδικών του Hadassah, με επικεφαλής τoν καρδιοχειρούργο και διευθυντή του Τμήματος Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής, Δρ. Oz Shapira, εξέτασαν όλες τις πιθανές λύσεις. Κατέληξαν στην ανάπλαση του σχήματος της καρδιάς του 47χρονου.

Με αυτό τον τρόπο το ανεύρυσμα απομονώθηκε με μεταμόσχευση ιστού, ο κόλπος της καρδιάς έγινε μικρότερος και η καρδιακή βαλβίδα επιδιορθώθηκε. Η πολύπλοκη εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η πρόγνωση για τον 47χρονο είναι άριστη. Τώρα μπορεί να περπατά, να κοιμάται και να αναπνέει. "Αυτό μπορεί να ακουστεί ασήμαντο", λέει, "αλλά πιστέψτε με, για μένα, κάθε αναπνοή είναι ένα θαύμα. Είμαι ευγνώμων για αυτό το δώρο της δεύτερης ευκαιρίας για ζωή".

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah των Ιεροσολύμων είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται αποκλειστικά από το νοσοκομείο αυτό.

Ο ιατρικός οργανισμός iMER είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο