Το National Osteoporosis Society, της Βρετανίας, αναφέρει σε νέα έρευνα ότι ανακάλυψε ανησυχητική διατροφική τάση στους εφήβους και τους νέους ενήλικες.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 70% των ανθρώπων, 18 έως 35 ετών, κάνει ή έκανε δίαιτα και το 20% είχε σταματήσει ή μειώσει την πρόσληψη γαλακτοκομικών.

Η Susan Lanham-New, δήλωσε ότι η διατροφή στα πρώτα χρόνια ενήλικης ζωής είναι πολύ σημαντική επειδή μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της δεκαετίας των 20 είναι πολύ αργά να αναστρέψουμε τη βλάβη από τη φτωχή διατροφή και τις διατροφικές ελλείψεις και έχει περάσει η ευκαιρία να χτίσουμε γερά οστά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πιο κοινή διατροφή σε ανθρώπους 25 ετών ή νεότερους στη Βρετανία είναι αυτή που αποφεύγει διατροφικές ομάδες.

Οι ερευνητές προειδοποιούν για την επιρροή των fad diets και της επίδρασης που μπορεί να έχουν στους εφήβους και τους νέους ενήλικες όσον αφορά τη μελλοντική τους υγεία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η αποφυγή διατροφικών ομάδων τα πρώτα χρόνια ενήλικης ζωής, όταν τίθενται οι βάσεις για καλή υγεία των οστών, θα μπορούσε να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αργότερα. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους