Η έλλειψη ικανοτήτων σε οικονομικά θέματα είναι μεγάλο εμπόδιο όσον αφορά την ανεξαρτησία για πολλούς νέους ενήλικες που έχουν αυτισμό, έδειξε νέα έρευνα.

Ερευνητές του University of Missouri πήραν συνεντεύξεις από νέους 16 έως 25 ετών που είχαν αυτισμό.

Οι περισσότεροι έβλεπαν τη σχέση μεταξύ ενήλικης ζωής και πληρωμής λογαριασμών και φόρων αλλά πολλοί είχαν άγχος για αυτά.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η ανεξαρτησία απαιτούσε ρύθμιση των οικονομικών και όλοι εξέφρασαν ψυχική δυσφορία σχετικά με τις ικανότητές τους όσον αφορά το πώς χρησιμοποιούν τα χρήματα.

Η ερευνήτρια Nancy Cheak-Zamora, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους συμμετέχοντες η έλλειψη οικονομικών ικανοτήτων έχει σοβαρές συνέπειες στην ικανότητα να αναλάβουν ευθύνες ενηλίκων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα δείχνει την ανάγκη να βοηθήσουμε νέους ενήλικες με αυτισμό να βελτιώσουν την οικονομική τους γνώση.

Ο Clark Peters δήλωσε ότι παρά τη σημασία της οικονομικής αυτονομίας και της αυξημένης ανεξαρτησίας που προέρχεται από την κατανόηση των χρημάτων, του οικονομικού ελέγχου και της λήψης αποφάσεων, συχνά φαίνεται ότι αυτά είναι έξω από τη πλάνο των επαγγελματιών που εργάζονται με νέους που έχουν αυτισμό.

Γονείς και φροντιστές μπορούν επίσης να βοηθήσουν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Για παράδειγμα, μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητες λέγοντας σε παιδιά με αυτισμό να πληρώνουν για αντικείμενα στα μαγαζιά.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Journal of Child and Family Studies.

Πηγές:
Journal of Child and Family Studies.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]