Νέα έρευνα του Johns Hopkins Medicine, ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός άσκησης και βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις και ιατρικά αρχεία περισσότερων των 10.000 ενηλίκων σε εικοσαετή περίοδο και ανακάλυψαν σχέση μεταξύ άσκησης και υψηλών επιπέδων βιταμίνης D όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η έρευνα εστίασε στο συνδυασμό άσκησης και βιταμίνης D και στην επίδραση της μείωσης του κινδύνου καρδιοπάθειας.

Στην έρευνα, η αποτυχία ανταπόκρισης στα συνιστώμενα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και η έλλειψη βιταμίνης D ήταν πολύ συνήθη.

Ο Dr. Erin Michos, δήλωσε ότι χρειαζόμαστε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κινούνται περισσότερο στο όνομα της υγείας της καρδιάς.

Ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγούμενα στοιχεία από την έρευνα Atherosclerosis Risk in Communities, 10.342 συμμετεχόντων, από το 1987 έως το 2013.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 54 ετών, ποσοστό 57% ήταν γυναίκες και 21% έγχρωμοι.

Αναλύθηκαν τα επίπεδα άσκησης και βιταμίνης D.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα άσκησης είχαν θετική σχέση με τη βιταμίνη D, δείχνοντας ότι όσο περισσότερο ασκούνταν κάποιος τόσο υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης είχε.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, αξιολογήθηκαν συμμετέχοντες για καρδιαγγειακά γεγονότα, τα υπόλοιπα χρόνια της έρευνας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιο ενεργοί συμμετέχοντες, με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικής καρδιαγγειακής νόσου τα 19 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συμμετέχοντες που πληρούσαν τα συνιστώμενα επίπεδα δραστηριότητας και είχαν επίπεδα βιταμίνης D πάνω από 20 νανογραμμάρια ανα μιλιλίτρο, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες για καρδιαγγειακό γεγονός έναντι αυτών που είχαν φτωχή σωματική δραστηριότητα και έλλειψη βιταμίνης D.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of clinical endocrinology and metabolism.

Πηγές:
Journal of clinical endocrinology and metabolism.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου