Νέα έρευνα έδειξε ότι η υπερβολική χρήση smartphones μπορεί να οδηγήσει τους εφήβους σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Επίσης, τις επικίνδυνες ημέρες, οι έφηβοι χρησιμοποιούν περισσότερο την τεχνολογία, εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς και συμπτώματα διαταραχής ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας σε σύγκριση με ημέρες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία λιγότερο.

Η ερευνήτρια Madeleine George, του Duke University στο Durham, δήλωσε ότι η  έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development, εξέτασε τη σχέση μεταξύ συμπτωμάτων ψυχικής υγείας των εφήβων και των ωρών που έγραφαν μηνύματα, χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά.

Στην έρευνα, 151 νέοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την καθημερινή χρήση  smartphones. Ρωτήθηκαν 3 φορές την ημέρα για ένα μήνα και αξιολογήθηκαν για συμπτώματα ψυχικής υγείας 18 μήνες αργότερα.

Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 11 και 15 ετών. Περνούσαν κατά μέσον όρο 2,3 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τις ημέρες που οι έφηβοι χρησιμοποιούσαν περισσότερο τις συσκευές τους-όταν ξεπερνούσαν τη δική τους φυσιολογική χρήση και όταν ξεπερνούσαν τη μέση χρήση των συνομηλίκων- ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ψέματα, και επιθετικότητα.

Επιπλέον, τις ημέρες που οι έφηβοι χρησιμοποιούσαν περισσότερο τις ψηφιακές συσκευές είχαν δυσκολία να εστιάσουν την προσοχή τους και εμφάνισαν συμπτώματα διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας.

Πηγές:
Child Development.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα