Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στo πλαίσιo της υλοποίησης του κύριου σκοπού της που είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων στη χώρα μας, και με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή της εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Με γνώμονα ότι κομβικό σημείο στην πρόληψη σήμερα είναι να πείσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς ενήλικες -από την σχολική ηλικία- στην υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης, η ΕΚΕ διοοργάνωσε -υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας- με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31η Μαΐου 2017) πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου των μαθητών των σχολείων όλης της χώρας.

Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς αλλά και τους παθητικούς καπνιστές καθώς και τους τρόπους αποφυγής αυτού. Περισσότερα από διακόσια σχολεία  (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΚΕ και του υπουργείου Παιδείας, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος και απαιτούνται συνεχείς πρωτοβουλίες για την ανάδειξη -ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες - των καταστροφικών συνεπειών του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος.

Η αξιολόγηση των έργων έγινε από πενταμελή μεικτή επιτροπή (2 εκπρόσωποι από το ΥΠΠΕΘ, 1 εκπρόσωπος της ΕΚΕ και 2 εκπρόσωποι από τη Σχολή Καλών Τεχνών).

Αποκορύφωμα της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί η έκθεση-βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό της ΕΚΕ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 -σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου HILTON (αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ) θα εκτεθούν έργα των μαθητών (12.00-19.30.μ.μ.), ενώ στη συνέχεια (19.30) θα πραγματοποιηθεί βράβευση των καλύτερων έργων μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλη της χώρας.

"Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέλει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε κρίσιμα θέματα πρόληψης υγείας και αυτό κάνει αναλαμβάνοντας διαρκώς πρωτοβουλίες που απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος απευθυνόμαστε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δίνοντας από κοινού το μήνυμα μια ζωής χωρίς εξαρτήσεις.

Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε το μείζον θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους. Το να μην εξαναγκάζεται ο πολίτης, ο εργαζόμενος, το ίδιο μας το παιδί να εισπνέει στους κλειστούς χώρους τον καπνό είναι πράξη πολιτισμού και αυτοσεβασμού", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, κ. Κων. Τσιούφης, με αφορμή την μεγάλη εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στις 31 Μαΐου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο