Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017, η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη  «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017»,  που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  «Με Οδηγό το Διαβήτη», έδεσε κάβο και κατέβασε τα πανιά της.

Με ένα Ιστιοπλοϊκό σκάφος και με καταρτισμένο Επιστημονικό πλήρωμα, επισκέφτηκε συνολικά 8 νησιά του Αιγαίου. Η αρχή έγινε με το νησί της Νάξου το Σάββατο 20 Μαϊου και ακολούθησαν  η Δονούσα (21-5-2017), το Κουφονήσι (22-5-2017), η Σχοινούσα (23-5-2017), η Ηρακλειά (23-5-2017), η Ίος (24-5-2017), η Σίκινος (25-5-2017) και η Φολέγανδρος (26-5-2017).

‘’Στόχος και όραμα της Εκστρατείας, είναι η αφύπνιση των συμπολιτών μας  όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό.’’

Κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας  πραγματοποιήθηκαν  Ενημερωτικές Ομιλίες από τους εξειδικευμένους Επιστήμονες της ομάδας καθώς και Δωρεάν εξετάσεις κατά τις οποίες εκτός από τις απλές μετρήσεις γλυκόζης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 350 Εξειδικευμένες εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμικού  ελέγχου και  συνδρόμου διαβητικού ποδιού. Απο τα αποτελέσμτα προέκυψαν 12 αδιάγνωστα περιστατικά.

Η Εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017» τελέσθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και των κατά τόπους Δήμων των 8 νησιών.

’Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειάς μας αυτής, τους Επιστήμονες  που ακολούθησαν το ταξίδι μας κο Αντώνιο Λέπουρα, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή Παθολογικής - Διαβητολογικής Κλινικής, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου και Εξωτερικών Ιατρείων Σακχαρώδη Διαβήτη του ΙΑΣΩ General,  κο Διονύση Βλάχο, Γενικό Ιατρό, Επιστημονικό Διευθυντή της Eurodiet Med, κο Σκανδαλάκη Νικόλαο, Καρδιολόγο καθώς, την κα Αναγνώστου Βασιλεία, Κλινική Διατροφολόγο και την κα Κοκόρη Δήμητρα, Επισκέπτρια Υγείας.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία τις τοπικές αρχές των νησιών και συγκεκριμένα τον κο Μαργαρίτη - Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον κο Πράσινο -  Πρόεδρο της Δονούσας, τον κο Κωβαίο Αντώνη -  Πρόεδρο Κουφονησίων, τον κο Σιγάλα – Πρόεδρο της Σχοινούσας, τον κο Γαβαλά - Πρόεδρο της Ηρακλειάς, τον κο Πετρόπουλο – Δήμαρχο Ιητών, τον κο Μαράκη – Δήμαρχο Σικίνου και το κο Βενιό – Δήμαρχο Φολεγάνδρου. ‘’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης