Ερευνητές ανακάλυψαν ότι έφηβοι με χρόνια ή σοβαρή κατάθλιψη έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλήματος χρήσης κάνναβης στην ηλικία των 18 ετών.

Επιστήμονες του University of Washington Health Sciences και του University of Washington Medicine ρώτησαν 521 μαθητές, 12 έως 15 ετών, για τη χρήση κάνναβης και την κατάθλιψη. Στη συνέχεια οι μαθητές ρωτήθηκαν ξανά όταν έκλεισαν τα 18.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction, ανακάλυψε ότι η εμφάνιση της διαταραχής χρήσης κάνναβης ή αλκοόλ ήταν υψηλότερη από τους εθνικούς υπολογισμούς, με το 21% των συμμετεχόντων  να πληροί τα κριτήρια για διαταραχή χρήσης αλκοόλ στην ηλικία των 18.

Ο  Isaac Rhew, του University of Washington School of Medicine, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι αν μπορέσουμε να προλάβουμε τη χρόνια κατάθλιψη στην αρχή της εφηβείας μπορεί ενδεχομένως να περιοριστεί η εμφάνιση διαταραχής χρήσης κάνναβης.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι υψηλότερη κατάθλιψη κατά την αρχή της εφηβείας συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαταραχής χρήσης κάνναβης,.

Πηγές:
Addiction.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο