Το European Center for Disease Prevention and Control, (ECDC), υπολογίζει ότι περίπου 9 εκατομμύρια ευρωπαίοι έχουν προσβληθεί από χρόνια ηπατίτιδα B ή C.

Αυτό μεταφράζεται σε 4,7 εκατομμύρια με χρόνια ηπατίτιδα B και 3,9 εκατομμύρια με χρόνια ηπατίτιδα C, ενώ είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί.

Ο ECDC καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να βελτιώσουν την εξέταση και τις προληπτικές παρεμβάσεις και σχέσεις με υπηρεσίες αγωγής, για να επιτευχθεί ο στόχος εξάλειψης της ηπατίτιδας έως το 2030.

Χώρες της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ανέφεραν σχεδόν 60.000 νεωδιαγνωσθέντα περιστατικά ηπατίτιδας Β και C: 24.573 ηπατίτιδας B και 34.651 ηπατίτιδας  C.

Έρευνα του ECDC ανακάλυψε σημαντικές διαφορές σε χώρες της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και ότι το ποσοστό μη διαγνωσθέντων λοιμώξεων κυμαίνεται μεταξύ 45-85% για την ηπατίτιδα Β και μεταξύ 20-89% για την ηπατίτιδα C.

Η Andrea Ammon διευθύντρια του ECDC δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά φάρμακα στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση ασθενών αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλές οι λοιμώξεις που παραμένουν αδιάγνωστες.

 

Πηγές:
ECDC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε νέα λειτουργία του βλεφαρίσματος
Κέρδη μεγαλύτερα από τις προβλέψεις για την Johnson & Johnson
Τι φάρμακα χρειάζονται οι άνθρωποι στο διάστημα