Στη μεγαλύτερη έρευνα με λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες, ερευνητές του Amen Clinics στο Newport Beach, California, συνέκριναν απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου αντρών και γυναικών και ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των γυναικών είναι σημαντικά πιο ενεργός σε πολύ περισσότερες περιοχές από τον εγκέφαλο των αντρών.

Σύμφωνα με ερευνητές, στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι πιο ενεργές στις γυναίκες περιλαμβάνεται ο προμετωπιαίος φλοιός, που εμπλέκεται στην προσοχή και στον έλεγχο των παρορμήσεων και το μεταιχμιακό σύστημα που εμπλέκεται στη διάθεση και το άγχος. Το οπτικό κέντρο και αυτό του συντονισμού ήταν πιο ενεργά στους άντρες.

Η έρευνα περιέλαβε 46.034 απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου από 9 κλινικές. Οι συμμετέχοντες ήταν 119 εθελοντές και άνθρωποι με παθήσεις όπως τραυματισμό εγκεφάλου, διαταραχές διάθεσης, διπολική διαταραχή σχιζοφρένεια, ΔΕΠΥ κ.α. Οι ερευνητές ανέλυσαν 128 περιοχές του εγκεφάλου για την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Alzheimer’s Disease.

Πηγές:
Journal of Alzheimer’s Disease.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024