Ερευνητές ανέπτυξαν νέα φόρμουλα από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα των ευαίσθητων δοντιών και να βοηθήσει στην πρόληψη τερηδόνας.

Η έρευνα δείχνει ότι το εκχύλισμα EGCG αντιστάθηκε στη διάβρωση και εμπόδισε τη δημιουργία βιοφιλμ.

Η Cui Huang, του  Wuhan University στην Κίνα, θέλησε να αντιμετωπίσει την ευαισθησία και να καταπολεμήσει τα βακτήρια. Έλαβε nanohydroxyapatite και EGCG – έχει φανεί ότι καταπολεμά τον Στρεπτόκοκκος Μιούτανς που δημιουργεί βιοφιλμ που προκαλούν τερηδόνα.

Αυτά τα συστατικά συνδυάστηκαν με νανοσωματίδια mineral silica που μπορούν να αντισταθούν στα οξέα και τη διάβρωση.

Οι ερευνητές δοκίμασαν  το ρόφημα σε φρονιμίτη και διαπίστωσαν ότι η φόρμουλα ωφέλησε τα οδοντινοσωληνάρια.

Πηγές: American Chemical Society.