Ερευνητές δήλωσαν ότι το τραγούδι ενδεχομένως ωφελεί ανθρώπους με νόσο του Πάρκινσον.

Η Elizabeth Stegemoller, του Iowa State University, δήλωσε ότι οι ερευνητές δεν προσπαθούν να κάνουν τους ασθενείς καλύτερους τραγουδιστές, αλλά να τους βοηθήσουν να δυναμώσουν τους μυς που ελέγχουν την κατάποση και την αναπνευστική λειτουργία.

Η Stegemoller κάνει μια εβδομαδιαία συνεδρία θεραπείας με τραγούδι για ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον. Σε κάθε συνεδρία οι συμμετέχοντες περνούν από σειρά φωνητικών ασκήσεων και τραγουδιών.

Το τραγούδι χρησιμοποιεί τους ίδιους μυς με τον έλεγχο της αναπνοής και την κατάποση, δυο λειτουργίες που επηρεάζονται από τη νόσο του Πάρκινσον. Βελτιώνει σημαντικά αυτή τη μυϊκή δραστηριότητα, σύμφωνα με την έρευνα της Stegemoller.

Οι ασθενείς δουλεύουν πάνω στην κατάλληλη υποστήριξη της αναπνοής, της στάσης σώματος και στο πώς χρησιμοποιούνται οι μυς που εμπλέκονται με τις φωνητικές χορδές-κάτι που απαιτεί καλό συντονισμό και ισχυρή μυϊκή δραστηριότητα.

Σε άλλα οφέλη που παρατήρησαν ασθενείς, οι οικογένειές τους και φροντιστές περιλαμβάνονται βελτίωση στη διάθεση, το στρες και την κατάθλιψη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Complementary Therapies in Medicine.

 

 

Πηγές:
Complementary Therapies in Medicine.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο