Οι άντρες έχουν περισσότερη σωματική δύναμη από τις γυναίκες, αλλά αυτές είναι ανώτερες στη μυϊκή και ψυχική αντοχή, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές, περιλαμβανομένων ορισμένων από το University of British Columbia, στον Καναδά, ανακάλυψαν ότι γυναίκες είναι σημαντικά λιγότερο εξαντλημένες μετά από φυσιολογικές, δυναμικές μυϊκές ασκήσεις σε σχέση με τους άντρες παρόμοιας ηλικίας και αθλητικής ικανότητας.

Ο Brian Dalton, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως οι γυναίκες κουράζονται λιγότερο από τους άντρες σε ισομετρικά μυϊκά τεστ. Στατικές ασκήσεις, όπου οι αρθρώσεις δεν κινούνται, όπως κρατώντας ένα βάρος. Θέλησαν να ανακαλύψουν αν αυτό ισχύει σε πιο δυναμικές και καθημερινές κινήσεις.

Όπως φάνηκε, οι γυναίκες ξεπερνούν κατά πολύ τους άντρες.

Οι ερευνητές επέλεξαν 8 άντρες και 9 γυναίκες με παρόμοιο επίπεδο σωματική φόρμας. Μετά από συγκεκριμένη άσκηση που τους ζητήθηκε, καταγράφηκαν η ταχύτητα, η δύναμη και η περιστροφή των κινήσεων των ποδιών και της ηλεκτρικής δραστηριότητας των μυών.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι οι άντρες ήταν πιο γρήγοροι και πιο ισχυροί αρχικά, αλλά κουράστηκαν πιο γρήγορα από τις γυναίκες.

Ο Dalton δήλωσε πως από προηγούμενες έρευνες γνωρίζουμε ότι γεγονότα, όπως το trail ruuning, οι άντρες μπορεί να τα ολοκληρώσουν πιο γρήγορα, αλλά οι γυναίκες είναι λιγότερο κουρασμένες στο τέλος.

 

Πηγές:
Applied Physiology, Nutrition and Metabolism.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο