Σε ένα μοναδικό μέχρι σήμερα επίτευγμα, σε μία παγκόσμια πρωτιά, ο Dr. Χρήστος Μαντζώρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ιατρός και επιστήμονας ελληνικής καταγωγής, θα λάβει και τα τρία κορυφαία διεθνώς βραβεία στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος (2017-2018).

Πιο συγκεκριμένα:

Το TOPS Research Achievement Award αναγνωρίζει μια προσωπικότητα  κάθε έτος για επιστημονικό επίτευγμα, ή τη μέγιστη συνεισφορά στην έρευνα στον τομέα της παχυσαρκίας. Αυτό το βραβείο είναι το πιο σημαντικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας (The Obesity Society), ενός οργανισμού που αντιπροσωπεύει τους διαμορφωτές πολιτικής δημόσιας υγείας, τους επιστήμονες της βασικής και κλινικής έρευνας, τους ιατρούς (στην χειρουργική, την παθολογία και τις υποειδικότητές τους), καθώς και τα συναφή ιατρικά επαγγέλματα (φαρμακοποιούς, διατροφολόγους κλπ), οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της παχυσαρκίας.

Η βράβευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια  ημερίδας, μέσα στην Εβδομάδα Παχυσαρκίας 2017, που συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Παχυσαρκίας και η Αμερικάνικη Εταιρεία για την Χειρουργική του Μεταβολισμού και την  Βαριατρική Χειρουργική (χειρουργική της παχυσαρκίας), στην Ουάσινγκτον, στις 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας ο  Dr. Μαντζώρος θα παρουσιάσει, μετά τη βράβευση, διάλεξη σε αρκετές  χιλιάδες μέλη και των δύο εταιρειών, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μελέτη, την πρόληψη και τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Επιπλέον, ο Dr. Μαντζώρος θα βραβευθεί από την Ενδοκρινολογική Εταιρεία (The Endocrine Society) για το έτος 2018, ως ο εξέχων κλινικός ερευνητής. Αυτό το βραβείο απονέμεται σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή για την τεράστια συμβολή του στην κλινική έρευνα, που συνδέεται με την παθογένεια, την παθοφυσιολογία και τη θεραπεία των ενδοκρινολογικών ασθενειών. Ο Dr. Μαντζώρος πρόκειται να λάβει το βραβείο σε μια ειδική διάλεξη κατά την διάρκεια της ημερίδας της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, στο Σικάγο, στις 17-20 Μαρτίου 2018. Περισσότεροι από 12.000 ενδοκρινολόγοι και διαβητολόγοι, καθώς και επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα (φαρμακοποιοί, νοσηλευτές κλπ), από όλο τον κόσμο, πρόκειται να παρευρεθούν.

Ο Dr. Μαντζώρος θα βραβευθεί, επίσης για το 2018, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στις 19 Μαίου 2018, με το βραβείο Geoffrey Harris της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας. Αυτό το σημαντικό βραβείο, με την υψηλότερη αξία μεταξύ όλων των βραβείων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν διακεκριμένο ερευνητή, ο οποίος έχει συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα της  νευροενδοκρινολογίας.

Το  βραβείο θα παραλάβει ο Dr. Μαντζώρος σε μια ειδική τελετή και ακολούθως να παρουσιάσει την επιστημονική του εργασία με ομιλία, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης. Επίσης, ο Dr. Μαντζώρος θα προσκληθεί να παρουσιάσει τη δουλειά του στον τομέα της νευροενδοκρινολογίας  σε προσεχή διεθνή συνέδρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοκρινολογίας είναι μια συλλογική εταιρεία 58 Εθνικών Εταιρειών από την Ευρώπη, την πρώην ΕΣΣΔ, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, για την Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και το Μεταβολισμό.  Ο Dr. Μαντζώρος είναι ο πρώτος επιστήμονας, ο οποίος ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και λαμβάνει αυτό το βραβείο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο