Ανακοινώθηκαν οι παραλήπτες των βραβείων για την τέταρτη ετήσια Επιδότηση για την Καινοτομία στην Ογκολογία (Grant for Oncology Innovation). Οι τρεις νικητές αυτού του υψηλού κύρους προγράμματος επιβραβεύτηκαν συνολικά με 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να εξελίξουν την έρευνά τους. Οι νικητές ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο επίσημης τελετής απονομής βραβείων, ώστε να συμπέσουν με το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) για το 2017 στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Οι αποδέκτες της Επιδότησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία για το 2017 είναι:

•        Η Renata Maria Grifantini, National Institute of Molecular Genetics, Μιλάνο, Ιταλία, για την πρότασή της: “Novel targets of tumor-infiltrating CD4+ regulatory T-cells for immunotherapy”

•        Η Alena Gros Vidal, Vall d’Hebron Institute of Oncology, Vall d’Hebron Hospital, Βαρκελώνη, Ισπανία, για την πρότασή της: “Personalized non-invasive T-cell therapies targeting the mutanome”.

•        Οι Anguraj Sadanandam και Naureen Starling, Institute of Cancer Research, London and Royal Marsden Hospital, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, για την πρότασή τους: “Characterizing the evolution of metastatic colorectal cancer (mCRC) and its immune microenvironment for therapeutic vulnerability”.

Με επιλογή που έγινε από συνολικά 100 υποψήφιους παγκοσμίως και με αξιολόγηση από μία πλήρως ανεξάρτητη επιστημονική συντονιστική επιτροπή από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα της ογκολογίας, οι νικητήριες προτάσεις επιλέχθηκαν με βάση τη συνάφεια με τη φροντίδα των ασθενών, την καινοτόμο προσέγγιση, τον επιστημονικό αντίκτυπο, τη δυνατότητα υλοποίησης και τη συνάφεια με την εξατομίκευση της θεραπείας.

«Η Merck είναι βαθύτατα δεσμευμένη στην καινοτόμο θεραπεία του καρκίνου. Το πρόγραμμα Επιδότησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία, μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να βοηθήσουμε τους ταλαντούχους και εμπνευσμένους ερευνητές να προωθήσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στην έρευνα για την ογκολογία, όπου οι ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες εξακολουθούν να είναι τεράστιες και οι ασθενείς έχουν απεγνωσμένα ανάγκη να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για θεραπεία», δήλωσε ο Steven Hildemann, Chief Medical Officer and Global Patient Safety της Merck Biopharma. «Κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει συνεχώς η εξαιρετική ποιότητα των επιστημονικών προτάσεων και η αξία των υποψηφίων για το πρόγραμμα αυτό. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους φετινούς νικητές και όλους τους υποψηφίους για την αφοσίωσή τους να ξεπερνούν συνεχώς τα όρια στην έρευνα για τον καρκίνο».

Στην τελετή παρουσιάστηκαν και αποτελέσματα ερευνών από ορισμένους αποδέκτες βραβείων προηγούμενων ετών, όπου αναδείχθηκαν τα επιτεύγματα και τα οφέλη που έχει ήδη επιφέρει το πρόγραμμα.

Η Merck δεσμεύεται να επιβραβεύει την καινοτομία και τη νέα σκέψη που θα μπορούσε να προωθήσει περαιτέρω το πεδίο της ιατρικής. Από το 2014, η εταιρεία έχει χορηγήσει συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω έρευνα στον τομέα της ογκολογίας μέσω της Επιδότησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.grantforoncologyinnovation.org 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''