Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, με συνεχή και αναγνωρισμένη προσφορά σε επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της (1948), πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 19.00).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μετά την παρουσίαση του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ Κ. Κωνσταντίνου Τσιούφη για το έργο και τους στόχους της ΕΚΕ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ιστορία της εταιρείας, θα ανακοινωθούν οι υποτροφίες εσωτερικού και εξωτερικού και θα πραγματοποιηθεί βράβευση των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας. Επίσης, η ΕΚΕ θα τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες της Καρδιολογίας ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς τους.

Στην επετειακή εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σημαντικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Jeroen Bax,  ο κ. Joel Landzberg, εκπρόσωπος του American College of Cardiology και πολλοί άλλοι.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας όσο ο εκπρόσωπος του ACC καθώς και ο Διευθυντής Ενδοκρινολογίας και Γενετικής (NIH), παγκοσμίου φήμης Έλληνας ερευνητής κ. Κωνσταντίνος  Στρατάκης, θα ανακηρυχτούν επίτιμα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, το μουσικό σύνολο ''TANGartO" (τραγούδι Ντένια Λεβέντη, ενορχήστρωση Γιάννης Γκίκας, μαέστρος ο Εμμανουήλ Λορέντζος).

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα κλείσει με την ερμηνεία της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Νατάσσας Μποφίλιου. 

Η Επετειακή Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management