Γυναίκες με τάση εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος μπορούν ενδεχομένως να ωφεληθούν από την κατανάλωση άφθονου νερού, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Infectious Disease Society of America.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση επιπλέον 1,40 λίτρων νερό καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των λοιμώξεων σε αυτή την κατηγορία γυναικών.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει την υπόθεση για τα οφέλη της κατανάλωσης περισσότερου νερού όσον αφορά την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της κατανάλωσης υγρών ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο τα βακτήρια φεύγουν από την ουροδόχο κύστη και μειώνει τη συγκέντρωση βακτηρίων εκεί περιορίζοντας τον κίνδυνο λοίμωξης.

Η έρευνα έγινε σε 140 υγιείς γυναίκες που είχαν τουλάχιστον 3 λοιμωξεις ουροποιητικού τον προηγούμενο χρόνο και ανέφεραν χαμηλή καθημερινή πρόσληψη υγρών.

Μισές από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα συνέχισαν την τακτική πρόσληψη υγρών και οι υπόλοιπες αύξησαν την πρόσληψη κατά 1,40 λίτρα. Σε ένα χρόνο, οι γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη υγρών είχαν κατά μέσον όρο 1,6 τέτοιες λοιμώξεις, ενώ όσες ανήκαν στην ομάδα ελέγχου είχαν κατά μέσον όρο 3,1 λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Πηγές:
Infectious Disease Society

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους