Υψηλά επίπεδα ενός ενζύμου που καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί ενδεχομένως να θέτει ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με την πιο συνήθη μορφή λευχαιμίας, σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ανέφεραν ερευνητές.

Υψηλά επίπεδα του ενζύμου 2,3 διοξυγονάση της ινδολεαμίνης-IDO, στη διάγνωση, μπορούν επίσης να εντοπίσουν όσους θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από τη λήψη καταστολέα του IDO μαζί με τη συνήθη θεραπεία, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Ο Ravindra Kolhe, του Augusta University στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα επιθυμεί να βοηθήσει ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στην αγωγή και πεθαίνουν σύντομα μετά τη διάγνωση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αυξημένη έκφραση IDO στη βιοψία του μυελού των οστών σε ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης και πρόωρη θνησιμότητα.

Δείχνει επίσης ότι η έκφραση IDO θα μπορούσε να μετράται ως ρουτίνα όταν διενεργείται διαγνωστική βιοψία μυελού των οστών.

Κλινική μελέτη αρχικής φάσης, ήδη πραγματοποιείται, για τη διερεύνηση της κλινικής δυνατότητας του καταστολέα της IDO σε αυτούς τους ασθενείς. Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν τι είναι αυτό που κάνει τόσο επιθετική αυτή τη λευχαιμία ώστε να μην έχει αποτέλεσμα η αρχική εισαγωγή χημειοθεραπείας.

Πηγές:
Scientific Reports.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]