Στοιχεία που συνδέονται με τις τροφές όπως η μυρωδιά του burger ή η έκθεση σε menu διεγείρουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του University of Michigan πραγματοποίησαν πειράματα στο εργαστήριο με 112 φοιτητές.

Ανακάλυψαν ότι τα στοιχεία που συνδέονταν με την τροφή έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο πεινασμένοι και τους οδήγησαν στην κατανάλωση επιπλέον 220 θερμίδων σε σύγκριση με περιβάλλοντα που δεν είχαν τέτοια στοιχεία.

Η Michelle Joyner, δήλωσε ότι στοιχεία που συνδέονται με τροφές μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους να επιθυμούν περισσότερο την τροφή αλλά δεν έχουν μεγάλη επίδραση στο αν τους αρέσει ή στην ικανοποίηση που παίρνουν από την κατανάλωσή της.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι στοιχεία που συνδέονται με τροφές μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα που καταναλώνουν.

Είναι δύσκολο να αποφευχθούν στοιχεία που συνδέονται με την τροφή στο περιβάλλον μας, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν μεθόδους για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε αυτά, όπως με το να αποφεύγουν τα εστιατόρια και τις διαφημίσεις στην τηλεόραση.

Tα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Clinical Psychological Science.

Πηγές:
Clinical Psychological Science.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις