Ερευνητές του University of Warwick δήλωσαν ότι τα τεστ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιο έγκαιρη διάγνωση διαταραχών φάσματος αυτισμού στα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν πιο νωρίς την κατάλληλη αγωγή.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ των διαταραχών φάσματος αυτισμού και βλάβης στις πρωτεΐνες στο πλάσμα.

Ανακάλυψαν ότι το πιο αξιόπιστο από τα τεστ που ανέπτυξαν ερευνούσε για πρωτεΐνη στο πλάσμα που βρήκε ότι παιδιά με αυτισμό είχαν υψηλότερα επίπεδα του δείκτη DT και ουσιών AGE.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το νέο τεστ θα μπορούσε να αποκαλύψει αίτια αυτισμού που μένουν να εντοπιστούν.

Επιβεβαίωσε επίσης την πεποίθηση ότι μεταλλάξεις μεταφορέων αμινοξέων είναι γενετική ποικιλομορφία που συνδέεται με τον αυτισμό.

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με επιστήμονες του University of Bologna που επέλεξαν 38 παιδιά με αυτισμό και 31 άλλα από την ομάδα ελέγχου, μεταξύ 5 και 12 ετών. Ελήφθησαν δείγματα αίματος και ούρων.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι υπήρχαν χημικές διαφορές μεταξύ των 2 ομάδων. Οι αλλαγές σε πολλές ουσίες συνδυάστηκαν χρησιμοποιώντας αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, για να αναπτυχθεί μαθηματική εξίσωση ώστε να διαχωριστούν παιδιά με αυτισμό και υγιή. Το αποτέλεσμα ήταν διαγνωστικό τεστ καλύτερο από άλλες διαθέσιμες μεθόδους.

Η Dr Naila Rabbani, του University of Warwick, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικόι Molecular Autism. 

Πηγές:
Molecular Autism.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η AstraZeneca εξαγοράζει την εξειδικευμένη στον καρκίνο Fusion Pharmaceuticals
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών