Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, ολική άλεση και φυλλώδη λαχανικά μπορεί ενδεχομένως να μην εξισορροπεί τους κινδύνους που προκαλούν οι τροφές με μεγαλύτερο περιεχόμενο αλατιού, προειδοποιούν ερευνητές.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, άσχετα από το πόσο υγιεινή ήταν γενικά η διατροφή, άνθρωποι που κατανάλωναν μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού φάνηκε να έχουν υπέρταση.

Οι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούν την πρόσληψη αλατιού και οι βιομηχανίες τροφίμων θα πρέπει να μειώσουν το περιεχόμενό του στα προϊόντα τους, συνιστούν οι ερευνητές.

Η ερευνήτρια Queenie Chan, του Imperial College στο Λονδίνο,  δήλωσε ότι η διατροφή με χαμηλά επίπεδα νατρίου είναι σημαντική-ακόμα και αν η διατροφή είναι υγιεινή και ισορροπημένη.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension, η ερευνητική ομάδα παρατήρησε τη διατροφή 4.680 ανθρώπων, ηλικίας 40-59 ετών, για 4 ημέρες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη συγκέντρωση νατρίου και καλίου στα ούρα, για να ελέγξουν την ποσότητα πρόσληψης αλατιού ανά άτομο.

Ανακάλυψαν σχέση μεταξύ υπέρτασης και υψηλότερης πρόσληψης αλατιού, ακόμα και σε ανθρώπους που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα καλίου και άλλων θρεπτικών ουσιών.

Πηγές:
Hypertension.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας