Ακόμα μια έρευνα, αυτή τη φορά από τη Βρετανία, ανακάλυψε ότι διατροφή με πολύ κόκκινο κρέας συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Στη νέα έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 32.000 γυναικών στη Βρετανία ,που παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια κατά μέσον όρο.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, διαγνώστηκαν 335 περιστατικά καρκίνου, περιλαμβανομένων 119 περιστατικών περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Ο Diego Rada Fernandez de Jauregui, δήλωσε ότι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά κόκκινο κρέας ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με όσες δεν το κατανάλωναν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Cancer.

Πηγές:
International Journal of Cancer.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο