Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ομοιοπαθητικής, European Committee for Homeopathy (E.C.H. www.homeopathyeurope.eu ) παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 13 Απριλίου, 2018, 13:00 - 14:00 στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel, στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνέντευξη τύπου έγινε επ’ ευκαιρία της τριήμερης συνάντησης εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιστημονικών  Υποεπιτροπών της E.C.H., που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας και τελεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος της E.C.H. Helene Renoux, ιατρός,  ανέπτυξε το θέμα «Η θέση και η σημασία της Ομοιοπαθητικής στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Υγείας».

Η πρώτη αυτή διοργάνωση της ECH στην Αθήνα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας εν όψει και των διεργασιών για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου  για την Ομοιοπαθητική που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Νευρολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ο Βαγγέλης Ζαφειρίου, Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας και ο Άθως Όθωνος, Ιατρός, Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας.

Μεταξύ άλλων, η κα Helene Renoux, στην παρουσίασή της σημείωσε ότι η Ομοιοπαθητική είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή Συμπληρωματικής Ιατρικής. Στην Ευρώπη, εξασκείται σε 40 από τις 42 χώρες. Εκατό εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν  ομοιοπαθητικά φάρμακα για τρέχοντα θέματαυγείας σε καθημερινή βάση.

Το θεσμικό καθεστώς της Ομοιοπαθητικής διαφέρει κατά πολύ στις χώρες της Ευρώπης, όπως διαφέρει και η κατάσταση της ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και η διαθεσιμότητα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε αυτές.

Η ECH είναι μια Ευρωπαϊκή ομοσπονδία 40 ιατρικών Ομοιοπαθητικών  Εταιριών σε 25 Ευρωπαικές χώρες, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 45.000 γιατρούς με εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική. Στόχοι της είναι η προώθηση της επιστημονικής ανάπτυξης της Ομοιοπαθητικής, η διασφάλιση υψηλών προτύπων στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των  γιατρών, καθώς και στην κλινική πράξη, η παροχή υψηλού επιπέδου ομοιοπαθητικής περίθαλψης στον ιατρικό τομέα και η ενσωμάτωση υψηλής ποιότητας Ομοιοπαθητικής στην ευρωπαϊκή περίθαλψη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’