Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η έκτη κατά σειρά ημερίδα "Βήματα Ασθενών". Η ημερίδα θα έχει ως θέμα τα βιο-ομοειδή φάρμακα. Θα λάβει χώρα στο Ινστιτούτο "Παστέρ" και έρχεται να συμπληρώσει τις πέντε πολύ επιτυχημένες προηγούμενες ημερίδες του iatronet.gr "Βήματα Ασθενών" που πραγματοποιήθηκαν το 2016 και 2017. Φιλοδοξεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τα βιο-ομοειδή φάρμακα.

Ποιες είναι οι διαφορές των βιο-ομοειδών από τα υπόλοιπα φάρμακα; Ποια είναι η κυκλοφορία τους στην αγορά φαρμάκου; Σε τι στοχεύουν; Ποια είναι τα στοιχεία για την παρασκευή τους και τι γενικότερες επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην αγορά φαρμάκου; Ποιο είναι το κανονιστικό τους πλαίσιο;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στη σχετική ημερίδα της 28ης Απριλίου. Στην ημερίδα θα μιλήσουν γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και άλλοι ειδικοί επί του θέματος, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα βιο-ομοειδή φάρμακα, που ήδη στην Ευρώπη καλύπτουν σημαντικό μέρος της φαρμακευτικής αγοράς.

Οι συμμετέχοντες στην έκτη ημερίδα του iatronet.gr θα είναι πάλι σύλλογοι ασθενών, καθώς και φορείς υγείας.Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση των συλλόγων αλλά πάνω από όλα ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους για τα βιο-ομοειδή φάρμακα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]