Ένα ρομπότ που ονομάζεται Nao βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα. Μελέτη πραγματοποιήθηκε για να ελέγξει κατά πόσο ο συνδυασμός θεραπείας και χρήσης ρομπότ μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά με αυτισμό, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το ρομπότ εμφάνισαν μεγαλύτερη πρόοδο στις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Το ρομπότ μπορεί να μιλάει, να περπατάει και να χορεύει, και επίσης βοηθάει τα αυτιστικά παιδιά να μην ξεφεύγουν από την οπτική επαφή, κάτι στο οποίο εμφανίζουν δυσκολία, και να αναγνωρίζουν πιο εύκολα τα συναισθήματα των άλλων βάσει εκφράσεων του προσώπου. Η συνύπαρξη με ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ έντονη και δύσκολη εμπειρία για ένα μικρό παιδί με αυτισμό, συνεπώς η παρουσία του ρομπότ (και οι πιο περιορισμένες, ελεγχόμενες κινήσεις του) απεδείχθη ιδιαίτερα θεραπευτική.

Προφανώς απαιτούνται μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες, ώστε να εξελιχθεί και η Τεχνητή Νοημοσύνη του Nao, για να αποτελεί καλύτερο σύμμαχο στις προσωπικές ανάγκες κάθε παιδιού. Τα νέα, όμως, είναι πολύ θετικά και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια τα παιδιά με αυτισμό να έχουν αυτόν τον σημαντικό σύμμαχο δίπλα τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο