Το 7ο καταγεγραμμένο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του έτους διαγνώστηκε στις 9 Μαΐου στην Τρίπολη, με θύμα αυτή τη φορά ένα δεκατριάχρονo αγόρι. Το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι το 5ο που καταγράφεται φέτος την άνοιξη, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο μαθητής παρουσίασε συμπτώματα της νόσου και εισήχθη εσπευσμένα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα. Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου έκριναν επιβεβλημένη την άμεση μεταφορά του νεαρού αγοριού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και νοσηλεύεται ακόμα. 

Το περιστατικό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών της περιοχής , ενώ στο σχολείο του δεκατριάχρονου έχουν ήδη ληφθεί απαραίτητα μέτρα χημειοπροφύλαξης (σ.σ. δόθηκε προληπτική αγωγή), καθώς η μηνιγγίτιδα είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους που εκδηλώνεται με συμπτώματα που προσομοιάζουν, ειδικά στο αρχικό στάδιο, με συμπτώματα της εποχικής γρίπης και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 24 ώρες.

Μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο της Μηνιγγίτιδας, αποτελεί ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα