Tο DNA θανατηφόρων στελεχών πανούκλας, δυσεντερίας και χολέρας αποκρυπτογραφήθηκε, σε μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης των πιο επικίνδυνων νόσων.

Τα δείγματα Fleming ήταν μεταξύ περισσότερων των 5.500 μικροβίων στο National Collection of Type Cultures (NCTC) της Βρετανίας, μιας από τις μεγαλύτερης συλλογής κλινικώς σχετικών βακτηρίων.

Η  Julian Parkhill, του Wellcome Sanger Institute, δήλωσε ότι το να γνωρίζουμε με ακρίβεια πώς έμοιαζαν τα βακτήρια πριν και μετά την εισαγωγή αντιβιοτικών και εμβολίων και να τα συγκρίνουμε με τα τρέχοντα στελέχη μας δείχνει πώς έχουν ανταποκριθεί σε αυτές τις αγωγές.

Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών και εμβολίων.

Ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 70% των βακτηρίων ήδη είναι ανθεκτικό σε τουλάχιστον ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπισή τους.

Αυτό επέτρεψε την εξέλιξη σούπερ ιών που μπορούν να δραπετεύσουν από τα φάρμακα- μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Μεταξύ των πιο σοβαρών είναι η φυματίωση και η γονόρροια, για την οποία ο ΠΟΥ δήλωσε ότι γίνεται σχεδόν μη αντιμετωπίσιμη.

Η χαρτογράφηση των 3.000 στελεχών θα δημοσιευτεί   στην ιστοσελίδα του NCTC.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει