Ο ΠΟΥ αποφάσισε ότι η διαταραχή ενασχόλησης με βιντεοπαιχνίδια αποτελεί νέα πάθηση ψυχικής υγείας.

Ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει την ενασχόληση με video games ως πάθηση, στην 11η έκδοση του εγχειριδίου International Classification of Diseases.

Το εγχειρίδιο επιτρέπει την κατανόηση αυτών που κάνουν τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν και βοηθά στη λήψη δράσης για την πρόληψη του πόνου και τη σωτηρία ζωών.

Η ομάδα του ICD έλαβε περισσότερες από 10.000 προτεινόμενες αναθεωρήσεις για τη νέα έκδοση.

Τον Μάιο 2019, το ICD-11 θα παρουσιαστεί στο World Health Assembly για υιοθέτηση από τα κράτη μέλη και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022.

Χαρακτηρίζει τη διαταραχή ως τάση επίμονης ή υποτροπιάζουσας συμπεριφοράς ενασχόλησης με παιχνίδια και θέτει έμφαση στο διαδικτυακό παιχνίδι.

Η διαταραχή μπορεί να αποτελείται από βλάβη ελέγχου πάνω στη συχνότητα, ένταση και διάρκεια ενασχόλησης με παιχνίδια, αυξάνοντας την προτεραιότητα που δίνεται στα παιχνίδια μέχρι του σημείου να  προηγείται άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων και δεσμεύσεων και εξακολούθηση της κλιμάκωσης του παιξίματος παρά τις αρνητικές συνέπειες σε άλλους τομείς της ζωής.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή ώστε να οδηγεί σε σημαντικά προβλήματα  στον προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό ή άλλο τομέα λειτουργικότητας.

Μπορεί να είναι συνεχής ή επεισοδιακή και υποτροπιάζουσα, αλλά τα χαρακτηριστικά της διαταραχής συνήθως είναι εμφανή για τουλάχιστον 12 μήνες ώστε να πληροί τα κριτήρια διάγνωσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο