Νέα επιδημιολογική μελέτη σε περισσότερους από 34.000 Αμερικανούς ενήλικες, υποδεικνύει ότι όσοι καταναλώνουν καρύδια μπορεί ενδεχομένως να έχουν κατά το ήμισυ κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2 σε σχέση με ενήλικες που δεν τρώνε ξηρούς καρπούς.

Στην  έρευνα του University of California, η μέση πρόσληψη ήταν περίπου 1,5 κουταλιές την ημέρα. Η διπλάσια ποσότητα συνδέθηκε με 47% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2.

Η Dr. Lenore Arab δήλωσε ότι η ισχυρή σχέση που φάνηκε στην έρευνα είναι επιπλέον λόγος για να περιλάβουμε τα καρύδια στη διατροφή μας. Άλλες έρευνες έδειξαν  ότι ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός μπορεί ενδεχομένως επίσης να είναι ωφέλιμος για τις νοητικές λειτουργίες και την υγεία της καρδιάς.

Ερευνητές πήραν στοιχεία από έρευνα σε 34.121 ανθρώπους, 18-85 ετών, οι οποίοι μίλησαν για τη διατροφική τους πρόσληψη και για το αν είχαν διαγνωστεί με διαβήτη ή αν λάμβαναν φάρμακα για την πάθηση. Επίσης εξετάστηκαν για ύπαρξη διαβήτη. Όσοι ανέφεραν ότι κατανάλωναν καρύδια είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

Τα νέα ευρήματα παρέχουν επιπλέον ενδείξεις για το ρόλο των καρυδιών ως μέρος υγιεινής διατροφής που ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη.

Τα καρύδια είναι πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών στα οποία περιλαμβάνεται το άλφα-λινολενικό οξύ.

Η έρευνα δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%